• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Reinigen

Gevelreiniging wordt steeds vaker uitgevoerd. Dit komt omdat men langzaam maar zeker gaat inzien dat het belangrijk is om deze vorm van onderhoud uit te voeren.
Er zijn verschillende redenen waarom men wilt overgaan tot gevelreiniging.

De meest geziene vorm van vieze gevels is graffiti op uw gevel. Dit is een werkelijke ramp en roept op tot nog meer graffiti op uw wanden.
Gevelreiniging biedt hier de beste uitkomst, graffiti verwijderen is een relatief simpele klus. Daarnaast zijn er nog meer vormen van vervuiling. Hierbij moet u denken aan organische en atmosferische vervuiling, het vuil dat uit de natuur en van menselijke vervuiling komt. Meestal gaat het hier om (zure) regen, wind en uitlaatgassen.

Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de wanden van uw pand. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er mos gaat gaat groeien op uw gevel, bij vorst zal dit uitzetten en dat veroorzaakt dan weer vorstschade dat letterlijk u gevels kan doen scheuren.
Er zijn verscheidene manieren om de gevelreiniging uit te voeren, hieronder worden verschillende vormen toegelicht. 

Stralen als gevelreiniging
Dit is de meest agressieve vorm van gevelreining. Hier wordt water met straalmiddel gemengd en vervolgens onder grote druk tegen de wand aan gespoten.
Gevel stralen wordt ingezet bij zware vervuiling als graffiti of heftige roetaanslag.
Bij het juiste bedrijf wordt het straalmiddel opgevangen en vervolgens naar een afval verwerkingsbedrijf gebracht.

Chemisch reinigen gevel
Bij het chemisch reinigen van de gevel wordt er een chemisch reinigingsmiddel op de wand aangebracht. Dit middel doet het vuil oplossen.
Vervolgens wordt dit samen met het vuil er af gespoeld door water. Het water wordt opgevangen en netjes gerecycled.
Deze gevelreiniging wordt ingezet bij matige vervuiling zoals verfresten en lichte roet aanslag.

Gevel reinigen met stoom
Bij de gevelreiniging met stoom wordt er water verhit tot 150 graden om vervolgens onder grote druk tegen de vervuilde gevel te spuiten.
Met deze gevelreiniging wordt lichte vervuiling zoals mos of klimop goed verwijderd van uw wand. Hiervan kan men het overgebleven materiaal simpelweg wegspoelen omdat er geen milieu vervuilende producten gebruikt worden.